Gyakori kérdések

Hogyan működik a lökéshullám terápia?
A Storz Medical készülékei forradalmian új technológiát alkalmaznak. A lökéshullám lényegéről és fizikájáról az oldalunkon megfelelő információ áll rendelkezésére a "Mi is a lökéshullám terápia?" menüpont alatt. A kézben tartott applikátort a bőr felszínéhez helyezik, majd a készülék által fejlesztett lökéshullámok a sérült szövetekbe jutnak a bőrön keresztül.

A lökéshullámokra a szervezet azonnal reagál. A vérkeringés árama megnő, vele együtt beindul a nyirokkeringés, felgyorsul a szövetekben az anyagcsere.  Ez felgyorsítja az emberi test természetes gyógyulási mechanizmusát (öngyógyító mechanizmus), megnöveli a sejtek szaporulatát és feloldja a problémát okozó kálcium lerakódásokat.

Milyen előnyökkel jár a lökéshullám terápia?
A lökéshullám terápia ú.n. "non-invasive" beavatkozás, ennélfogva semmiféle érzéstelenítés, altatás, fájdalomcsillapítás nem sükségeltetik. A kezelések időtartama maximum 15 - 20 perc, a legvégén a V-ACTOR vibrációs fejjel történő kezelés egy kényeztető masszázs érzetét kelti. Gyógyszeres kezelésre sincs szükség a terápia hatékonysága érdekében, nincs hosszan elhúzódó rehabilitáció, vagy a mozgásban korlátozást jelentő segédeszköz.

Fájdalmas eljárás a lökéshullám terápia?
A kezelést érzik a páciensek, azonban ezek az érzetek sohasem jelentenek fájdalmat.

Mennyi ideig tart a kezelés?
Általánosságban egy lökéshullám terápiás kezelés nem hosszabb max. 15 - 20 percnél, de ez nagymértékben függ a kezelt sérülés jelegétől is. A legtöbb kezelt páciens már 3 - 4 kezelés után megszűnt fájdalomról számol be. A fájdalomterápiás kezelések heti egy, maximum 2 alkalommal alkalmazhatók. A Storz Medical DUOLITH SD-1 "Ultra"® moduláris rendszerű lökéshullám terápiás készüléke a legfejlettebb technológiát képviseli.
Személyre szabható, folyamatosan bővíthető rendszer:

Modulok:

  • Vezérlő modul érintő képernyős kijelzővel (kezelési animáció)
  • R-SW Modul - radiális lökéshullám modul radiális kezelő fejjel és applikátorral
  • F-SW Modul - fókuszált lökéshullám modul fókuszált kezelő fejjel és applikátorral
  • Ultrahang modul - közvetlenül a lökéshullám készülékhez kapcsolódó ultrahang a megfelelő ultrahang fejjel, opicionálisan színes dopplerrel
 
Buy a device